KYRKSÖNDAG MED SPF SENIORERNA VIMMERBY I RUMSKULLA KYRKA

När kyrkklockorna ringde in till gudstjänst i Rumskulla kyrka den 13/5 – ”Söndagen före pingst” hade ortsbor och medlemmar i SPF Vimmerby tagit plats i kyrkan. SPF-kören och SPF-ensemblen fanns också på plats för att medverka i gudstjänsten.
Gudstjänsten leddes av Britt Andersson och hon utgick i sin predikan från att det endast finns två ”dagen före” i vårt kyrkoår. Det är ”före pingst” och ”före domsöndagen”. Att vara före innebär att vara i längtan efter det som kommer sedan. Dagens text i Gamla testamentet var hämtad ur Sakarja och episteltexten ur Romarbrevet. Närvaro är längtans tid efter att Guds löften skall fullbordas och det kommer att ske när Anden kommer. Anden blir vår hjälpare och Anden är Guds närvaro i det liv där sorgen och glädjen vandrar tillsammans och steget mellan liv och död är kort.
Musiken blev ett genomgående tema i gudstjänsten. Förutom kör, solist och musikensemble så fick församlingen sjunga inte mindre än sex psalmer – varav en var just psalm 269 ”Sorgen och Glädjen de vandrar tillsamman, medgång och motgång här tätt följas åt.” Predikan engagerar församlingen, om dagens texter åskådliggörs på ett modernt och lättfattligt sätt. När prästen håller sig till ämnet i sin predikan, då har åtminstone jag fått det jag kom för.
Efter gudstjänsten bjöd SPF på kaffe i församlingshemmet. Värd och värdinnor hälsade välkommen och serverade kyrkobesökarna kaffe med goda bakverk. Att alla trivs tillsammans är det omöjligt att ta miste på. Att vara med i SPF Vimmerby är rena vitaminpillret!
Ett stort tack till alla som servar oss andra. Det händer mycket ”bakom kulisserna”, som det är lätt att bara ta för givet. Vår värd ville inte vara med på bild, men värdinnorna Anne-Marie och Hillevi fick jag störa i köket – och stiliga blev de på fotot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s